Een Art Journal maken: alles wat je moet weten

Art Journal voorbeeld

Wat is een Art Journal?

Een Art Journal is een boekje waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Het is een plek waar je kunt experimenteren met verschillende technieken, materialen en stijlen. Het doel is om een visueel dagboek te creëren waarin je je gedachten en gevoelens kunt vastleggen door middel van afbeeldingen en teksten.

Waarom een Art Journal maken?

Een Art Journal is een geweldige manier om jezelf te uiten en te ontspannen. Het kan je helpen om je creativiteit te ontwikkelen en te groeien als kunstenaar. Daarnaast kan het ondersteunend werken om je gedachten en gevoelens te verwerken en te uiten.

Tips voor het maken van een Art Journal

  • Begin gewoon: Wees niet bang om te beginnen. Jouw Art Journal is een persoonlijk document en hoeft niet perfect te zijn.
  • Verzamel inspiratie: Voordat je begint, kun je inspiratie verzamelen uit tijdschriften, boeken of online. Maak een collage van afbeeldingen, kleuren en vormen die je aanspreken en gebruik deze als inspiratie. Als je het leuk vindt kun je ook verhalen of gedichten in je creatie verwerken.
  • Experimenteer met materialen: Gebruik verschillende materialen zoals verf, potlood, inkt, stempels en stickers. Experimenteer met technieken en materialen om jouw eigen stijl te ontwikkelen.
  • Gebruik thema’s: Overweeg om thema’s te gebruiken voor structuur. Dit kan helpen om gedachten en herinneringen te organiseren. Daarnaast kan het ook zorgen voor eenheid.
  • Blijf experimenteren: Het is een creatief proces en het is belangrijk om te blijven experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen. Het is niet erg om fouten te maken.

Voorbeelden Art Journals

Art Journals bieden oneindige mogelijkheden als het gaat om printen. Denk hierbij aan posters, anzichtkaarten, kalenders enz. Ben je opzoek naar inspiratie? Zie hieronder een aantal voorbeelden van mijn Art Journals:

Art Journals voorbeelden in de vorm van posters
Art journal als ansichtkaart - stuur jouw creativiteit naar vrienden en familie